Musakoulu

Musakoulussa pääset tutustumaan erilaisiin soittimiin. Orkesterisoittimista löydät Musakoulusta oman ryhmän sekä puhaltajille että jousisoittajille. Soittamisen voi aloittaa aivan alusta. Sopiva aloitusikä Musakouluryhmissä on 5-10 vuotta. Musakoulussa opetellaan soittamista yhdessä ja puhaltajat ja jousisoittajat pääsevät alusta asti mukaan soittamaan orkesteriin. Puhaltajien soitinvalikoimaan kuuluvat huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti, trumpetti, käyrätorvi, baritonitorvi, pasuuna ja tuuba. Jousisoittajien Musakouluryhmästä löytyvät viulu, sello ja kontrabasso.

Musakoulussa opitaan soittamisen perusteita ja tutustutaan erilaisiin musiikkityyleihin ja työskentelymuotoihin. Keskeistä on yhdessä musisoiminen ja oppimisen ilo. Uusia ryhmiä perustetaan lukukausien alussa. Oppilaat otetaan ryhmiin soitinkohtaisesti siten, että ryhmät ovat pedagogisesti toimivia.

Musakoulun opiskeluaika on kaksi lukuvuotta. Lukukausimaksu on 230 euroa, ja se sisältää orkesteriopetuksen, soitinopetuksen pienryhmässä sekä soitinlainamaksun. Halutessaan oppilas voi ilman erillistä maksua osallistua myös musiikin perusteiden opetusryhmiin (teoria-säveltapailu-musiikkitieto).

Orkesteritoimintaa tukee musiikkikampuksen vanhempainyhdistys MuKa tuki ry.

Jos Musakoulun oppilas haluaa jatkaa opiskelua kahden lukuvuoden jälkeen, hän voi hakeutua musiikin perusopetukseen valintakokeen kautta.